Mein Heimatland ist die Schweiz, das Land mit der höchsten Dichte an Schokoladenproduzenten. Meine Frau ist von Trinidad & Tobago, einem der Herkunftsländer von Edelkakao. Grund genug, mich intensiv mit dem Thema Kakao und Schokolade auseinanderzusetzen. Dieser Weg führte mich dazu, selber Schokolade von der Bohne bis zur Tafel zu produzieren und die Eigenheiten der verschiedenen Edelkakaobohnen kennen und schätzen zu lernen. Ich produziere in einem kleinen Schokoladenatelier kleine Mengen an exklusiver Schokolade, getrieben von Leidenschaft für ein einmaliges Produkt. Ich freue mich, wenn ich meine Leidenschaft mit anderen Geniessern von Edelschokolade teilen kann.
About SALIZO swiss chocolate
My home country is Switzerland, the home of chocolate. My wife is from Trinidad & Tobago, the country of origin where the fine cocoa variety Trinitario arose. Somewhere on the way my passion for chocolate and cocoa started. For the last years, I have made comprehensive research about the cocoa industry in Trinidad, the chocolate industry in Switzerland and the production process of chocolate in general. One day, I decided to make my own chocolate. The first attempts in my own kitchen turned out so promising that I rented a small workshop and started my journey as a micro producer of fine chocolate– SALIZO swiss chocolate, the smallest chocolate factory in Switzerland, was born. The most important ingredient for a high quality chocolate is the cocoa bean. I work with different beans, preferably fine flavor beans from Trinidad & Tobago.